rękopis

photo

Temat: gdzie kupic podpuszczke ?
gdzie kupic podpuszczke ?
Sluzy do wyrobu serow fermentowanych tzw. podpuszczkowych, jest wyciagiem z
zoladkow cielecych. Mozna wyrabiac z jej pomoca ser twarogowy z mleka nie
zakwaszonego, tj. nie zsiadlego. Takie sery kiedys (moze i dzis ?)wyrabiano
na Litwie, nacierano sola i dawaly sie one przechowywac czas dosc znaczny.
Czy w Warszawie mozna gdzies znalezc ten produkt ? Moze ktos sie o tym
slyszal ?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,10872568,10872568,gdzie_kupic_podpuszczke_.html



Temat: Witam!Gdzie można kupić podpuszczkę?
Serniku - mam podpuszczkę!
Wlasnie kupilam w aptece. To sie tutaj nazywa PRESURE.
Flakonik 9ml za 4.11 euro. Wyglada jak mala tubka kleju plynnego.
Nalezy trzymac w dobrej temperaturze (pozytywnej, ale mniej niz 7 C),
wiec na poczte sie nie nadaja - ale ja jestem w Warszawie
od 22go do 29go stycznia, napisz mi na priwa, to sie umowimy.

PRESURE
Chymosine active supĂŠrieure ou ĂŠgale à 520 mg/l
RecommendĂŠe tout spĂŠcialement pour la fabrication
des fromages de ferme.
Donne un caillĂŠ d'une homogĂŠnĂŠitĂŠ sans ĂŠgale
et lui conserve son goût naturel.

MODE d'EMPLOI - SPOSOB UZYCIA
3 à 4 gouttes par litre de lait tiède à 30 degrĂŠs.
Agiter puis laisser au repos pendant 24 h.
(Les laits pasteurisĂŠs ou stĂŠrilisĂŠs ont besoin
d'être enrichis en calcium.)
Attention à la temperature.
3 do 4 kropli na litr mleka cieplego 30 C.
Wymieszac i zostawic 24 godziny.
(Mleka pasteryzowane i sterylizowane maja byc
wzbogacone wapnem - calcium.)
Uwaga na temerature.

CONSERVATION - KONSERWACJA
A conserver dans son emballage d'origine bouchĂŠ,
à l'abri de la lumière, à une tempĂŠrature positive
infĂŠrieure à 7 C.
Przechowywac w opakowaniu oryginalnym, zakorkowane,
w ciemnie, w temperaturze pozytywnej nizszej niz 7 C.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,77,19268712,19268712,Witam_Gdzie_mozna_kupic_podpuszczke_.html